Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Banan | 60g |
0,30 zł
(4,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 450g |
12,58 zł
(13,98 zł) |
|
| Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
| Imbir | 2g |
0,06 zł
(5,69 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 110g |
0,77 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 165g |
1,27 zł
(1,39 zł) |
|
| Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Kiełki brokuła | 32g |
3,19 zł
(4,99 zł) |
|
| Melon | 100g |
1,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 48g |
0,14 zł
(2,99 zł) |
|
| Ogórek gruntowy | 35g |
0,64 zł
(10,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
| Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
| Rzodkiewka | 90g |
1,87 zł
(2,49 zł) |
|
| Sok z buraków | 75g |
0,70 zł
(6,99 zł) |