Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1. Sałatę opłucz przełóż do miseczki. 2. Wszystko pokrój i wyłóż na sałatę. 3. Skrop oliwą i dopraw. 4. Zjedz z opieczonym chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 70g |
![]() |
|
Czarne oliwki | 30g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 90g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 340g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 90g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 90g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |