Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 15g |
![]() |
|
Masło | 6g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 30g |
![]() |
|
Pieczona pierś z indyka | 45g |
![]() |
|
Pomidory | 255g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Szynka wołowa, gotowana | 15g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 62g |
![]() |