Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Hummus z czarnuszką | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jabłko | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 270g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 340g |
![]() |
|
Marchew | 180g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 30g |
![]() |
|
Ziemniaki | 30g |
![]() |