Darmowa dieta 1500 kcal nr 6062



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (wersja lżejsza, bez laktozy)
325 kcal
Łączna waga porcji: 380g.

B: 6.3 g T: 9.3 g W: 57.05 g (BŁ: 4.28 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z czarnuszką
219 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.38 g T: 9.1 g W: 32.89 g (BŁ: 11.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Fritata z papryką i cukinią
423 kcal
Łączna waga porcji: 457g.

B: 22.49 g T: 17.9 g W: 48.98 g (BŁ: 10.68 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

34   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.



Podwieczorek


Kanapki z szynką z indyka, sałatą i pomidorami (wersja lżejsza)
223 kcal
Łączna waga porcji: 198g.

B: 10.19 g T: 4.34 g W: 39.67 g (BŁ: 7.04 g)



123   12

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.


Kolacja


Gołąbki wegańskie (warzywne)
262 kcal
Łączna waga porcji: 861g.

B: 15.04 g T: 1.7 g W: 56.76 g (BŁ: 18.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   25

Składniki na liczbę porcji: 8

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Umyj i obierz warzywa.
  2. Marchew, pietruszkę, kalafiora i cebulę ugotuj na parze.
  3. Zblenduj ugotowane warzywa i przypraw słodką papryką, pieprzem oraz solą.
  4. Ugotuj kapustę w posolonej wodzie. Zdejmij liście.
  5. Farsz ze zblendowanych warzyw zawiń w liście kapusty.
  6. Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym i polej pomidorową passatą.
  7. Naczynie przykryj i duś gołąbki w piekarniku przez 1 godzinę w temperaturze około 220 st. C.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 8. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1452 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 61.4 g
Tłuszcz: 42.34 g
Węglowodany: 235.35 g (w tym błonnik: 52.4 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 360g     0,85 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Hummus z czarnuszką 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Jabłko 100g     0,44 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 112g     0,78 zł (6,99 zł)
Jarmuż 50g     1,40 zł (6,99 zł)
Kalafior 1760g     29,30 zł (29,97 zł)
Kapusta biała 3000g     5,69 zł (5,69 zł)
Marchew 330g     1,01 zł (2,29 zł)
Masło 3g     0,07 zł (4,99 zł)
Masło orzechowe 10g     0,35 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 0.4g     0,03 zł (1,29 zł)
Mleko ryżowe 240ml     2,28 zł (9,49 zł)
Olej rzepakowy 5g     0,03 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 310g     5,68 zł (10,99 zł)
Passata pomidorowa 1400g     11,98 zł (11,98 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 180g     1,49 zł (2,49 zł)
Pomidory 85g     0,45 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 30g     0,42 zł (2,79 zł)
Sałata 10g     0,36 zł (4,99 zł)
Szynka z indyka 30g     1,41 zł (7,99 zł)
Sól himalajska 10g     0,10 zł (3,49 zł)



×