Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 174g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 48g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 10g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 400g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |
|
Woda | 12ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |