Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 200g |
5,59 zł
(6,99 zł) |
|
| Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Hummus z chilli | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
| Imbir | 2g |
0,06 zł
(5,69 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 160g |
1,12 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 200g |
1,54 zł
(2,78 zł) |
|
| Kasza jaglana | 40g |
0,39 zł
(3,39 zł) |
|
| Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
| Melon | 100g |
1,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 270ml |
2,56 zł
(9,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
| Rzodkiewka | 90g |
1,87 zł
(2,49 zł) |
|
| Serek twarogowy ziarnisty | 120g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Suszone pomidory | 20g |
0,50 zł
(6,99 zł) |
|
| Szczypiorek | 15g |
1,49 zł
(2,49 zł) |
|
| Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |