Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
Cynamon | 2g |
0,25 zł
(2,29 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
Gruszka | 125g |
0,87 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 4g |
0,11 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 70g |
0,54 zł
(1,39 zł) |
|
Kalafior | 150g |
2,50 zł
(9,99 zł) |
|
Melon | 200g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
0,14 zł
(2,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 15g |
1,67 zł
(9,99 zł) |
|
Rodzynki | 15g |
0,34 zł
(4,49 zł) |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sałata masłowa | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
0,10 zł
(4,99 zł) |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |