Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 70g |
1,96 zł
(6,99 zł) |
|
| Cebula | 150g |
0,35 zł
(1,89 zł) |
|
| Filet z łososia | 80g |
7,87 zł
(24,59 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 325g |
2,27 zł
(6,99 zł) |
|
| Majonez lekki (light) | 80g |
1,62 zł
(8,49 zł) |
|
| Mak niebieski | 5g |
0,16 zł
(6,29 zł) |
|
| Makaron ryżowy | 80g |
3,12 zł
(7,79 zł) |
|
| Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
| Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 100g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
| Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
| Suszone pomidory | 14g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Szpinak | 150g |
2,99 zł
(3,99 zł) |