Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 15g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 200g |
![]() |
|
Fasolka szparagowa mrożona | 225g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kakao w proszku | 50g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 80g |
![]() |
|
Migdały | 105g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 130g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 15ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |