Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Kurczaka kroimy i smażymy na patelni.
2. Kroimy wszystkie warzywa.
3. Jogurt naturalny mieszamy z czosnkiem, solą i pieprzem.
4. Tortillę lekko podsmażamy na patelni, dodajemy na nią warzywa, sos czosnkowy oraz kurczaka, zawijamy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 170g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 630g |
![]() |
|
Kiwi | 150g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.25g |
![]() |
|
Pomidory | 600g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 186g |
![]() |
|
Woda | 175ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |