Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 2g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 156g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 30g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Ogórek | 20g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pieczona pierś z indyka | 90g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Szynka wołowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 124g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |