Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cynamon | 6g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Grejpfrut | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Mandarynki | 260g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 61g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Musztarda miodowa | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 60g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rukola | 30g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sok pomarańczowy | 12g |
![]() |