Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Ananas | 100g |
1,00 zł
(7,99 zł) |
|
Awokado | 40g |
1,24 zł
(13,99 zł) |
|
Brzoskwinia | 85g |
0,59 zł
(3,49 zł) |
|
Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Hummus naturalny | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir | 4g |
0,11 zł
(5,69 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
Kalafior | 220g |
3,66 zł
(9,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
Kurkuma | 2g |
0,17 zł
(1,69 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Melon | 200g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 70g |
0,37 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 10g |
0,14 zł
(2,79 zł) |
|
Rodzynki | 10g |
0,22 zł
(4,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
Sardynka w oleju | 30g |
1,50 zł
(5,99 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
0,59 zł
(5,19 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Suszona kolendra | 2g |
0,17 zł
(1,29 zł) |
|
Szczypiorek | 35g |
3,49 zł
(4,98 zł) |