Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Banan | 60g |
0,30 zł
(4,99 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Hummus z czarnuszką | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir | 9g |
0,26 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 120g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 330g |
2,55 zł
(2,78 zł) |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kiełki brokuła | 64g |
6,39 zł
(9,98 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Melon | 200g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Ogórek gruntowy | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Rzodkiewka | 180g |
3,74 zł
(4,98 zł) |
|
Sok z buraków | 150g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |