Darmowa dieta 1800 kcal nr 1761



Śniadanie


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
361 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 19.34 g T: 7.86 g W: 56.95 g (BŁ: 7.18 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

40   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Drugie śniadanie


Serek z brzoskwinią (bezglutenowy)
228 kcal
Łączna waga porcji: 307g.

B: 20.29 g T: 0.57 g W: 36.96 g (BŁ: 2.02 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

19   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brzoskwinię kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Obiad


Frittata ze szpinakiem i kaszą jaglaną
554 kcal
Łączna waga porcji: 480g.

B: 30.54 g T: 27.74 g W: 48.89 g (BŁ: 5.09 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

20   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.



Podwieczorek


Warzywa z humusem z suszonymi pomidorami
221 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.94 g T: 8.38 g W: 34.69 g (BŁ: 12.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Faszerowane jajka z tuńczykiem
402 kcal
Łączna waga porcji: 324g.

B: 43.66 g T: 24.1 g W: 3.6 g (BŁ: 1 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

50   28

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtko. Siekamy natkę, a następnie mieszamy z żółtkiem i tuńczykiem i powstałym nadzieniem wypełniamy jajka. Przyprawiamy do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1766 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 121.77 g
Tłuszcz: 68.65 g
Węglowodany: 181.09 g (w tym błonnik: 27.89 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Brzoskwinia 85g     0,59 zł (3,49 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Hummus z suszonymi pomidorami 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 460g     3,22 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Kasza jaglana 40g     0,39 zł (3,39 zł)
Makaron kukurydziany 50g     0,46 zł (4,59 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Miód pszczeli 12g     0,45 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 20ml     0,07 zł (3,49 zł)
Natka pietruszki 24g     2,10 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 280g     5,13 zł (10,99 zł)
Pomidory koktajlowe 100g     1,40 zł (3,49 zł)
Płatki jaglane 10g     0,14 zł (2,79 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 200g     2,69 zł (2,69 zł)
Suszone pomidory 20g     0,50 zł (6,99 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Tuńczyk w wodzie 60g     2,47 zł (6,99 zł)



×