Darmowa dieta 1800 kcal nr 18957



Śniadanie


Kanapka z masłem, kabanosem i rzodkiewką
292 kcal
Łączna waga porcji: 160g.

B: 9.38 g T: 13.06 g W: 38.58 g (BŁ: 7.38 g)



33   13

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy pokrojoną w plastry rzodkiewkę i kawałki kabanosa.


Drugie śniadanie


Faszerowane jajka z tuńczykiem
402 kcal
Łączna waga porcji: 324g.

B: 43.66 g T: 24.1 g W: 3.6 g (BŁ: 1 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

50   28

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtko. Siekamy natkę, a następnie mieszamy z żółtkiem i tuńczykiem i powstałym nadzieniem wypełniamy jajka. Przyprawiamy do smaku.


Obiad


Polski obiad
453 kcal
Łączna waga porcji: 494g.

B: 26.96 g T: 14.84 g W: 55.45 g (BŁ: 4.48 g)



50   13

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Pierś z kurczaka umyj wodą. Mięso wysusz, ubij tłuczkiem i posól, a następnie obtocz w roztrzepanym jajku z dodatkiem pieprzu. Usmaż kotleta.
  2. Ziemniaki umyj, obierz i ugotuj na parze lub w osolonej wodzie.
  3. Ogórek umyj, obierz, pokrój w plasterki. Włóż plasterki ogórka do miseczki, dodaj pieprz oraz sól i polej jogurtem naturalnym. Wymieszaj.
  4. Ogórek kiszony wyłóż na talerz wraz z kotletem, ziemniakami, burakami i mizerią.

 

propozycja przepisu przysłana przez: Farmer


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podwieczorek


Kefir z dzemem
266 kcal
Łączna waga porcji: 470g.

B: 15.05 g T: 8.86 g W: 32.02 g (BŁ: 0.24 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

20   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Wymieszaj składniki



Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1783 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 106.68 g
Tłuszcz: 77.01 g
Węglowodany: 178.33 g (w tym błonnik: 20.89 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Bułka tarta 16g     0,12 zł (3,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Dżem truskawkowy niskosłodzony 30g     0,46 zł (4,29 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 150g     2,61 zł (8,69 zł)
Jaja kurze całe 291g     2,03 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 90g     0,70 zł (1,39 zł)
Kabanosy z kurczaka 20g     1,14 zł (9,99 zł)
Kefir, 2% tluszczu 440g     2,97 zł (3,38 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Natka pietruszki 24g     2,10 zł (2,19 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Ogórek kiszony 60g     0,53 zł (7,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 0.2g     0,02 zł (1,79 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Rzodkiewka 60g     1,25 zł (2,49 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Tuńczyk w wodzie 60g     2,47 zł (6,99 zł)
Ziemniaki 420g     0,77 zł (3,69 zł)



×