Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
propozycja przepisu przysłana przez: Farmer
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 270g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Gruszka | 260g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 51g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 290g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 48g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Ogórek | 180g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.2g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Ziemniaki | 520g |
![]() |