Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Mozzarellę pokroić w plasterki . Wymieszać w misce mozarelle z oliwą. Posypać słonecznikiem. Podawać na kanapce z pomidorem.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 3g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |