Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
1. Wymieszaj składniki
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Cytryna | 80g |
![]() |
|
Dżem truskawkowy niskosłodzony | 30g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Kefir, 2% tluszczu | 440g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 800g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |