Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 3g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Filet z łososia | 80g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 80g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 40g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 18g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 11g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Schab pieczony | 15g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 14g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |