1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
propozycja przepisu przysłana przez: Berkas
Cebulę i czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie Dodaj sparzone pomidory i duś przez kilka minut i dopraw dla smaku. Pieczarki i kurczaka pokrój w paski i wrzuć do sosu Dodaj liść laurowy i gotuj, aż mięso będzie miękkie Podawaj z makaronem ugotowanym al dente
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cebula | 110g |
0,26 zł
(1,89 zł) |
|
| Cytryna | 10g |
0,14 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 6g |
0,26 zł
(2,19 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 400g |
6,95 zł
(8,69 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 180g |
1,26 zł
(6,99 zł) |
|
| Krążki ryżowe | 30g |
0,73 zł
(2,69 zł) |
|
| Makaron pełnoziarnisty | 100g |
1,20 zł
(5,99 zł) |
|
| Marchew | 90g |
0,27 zł
(2,29 zł) |
|
| Mielona papryka chilli | 0.01g |
0,00 zł
(2,29 zł) |
|
| Miód pszczeli | 45g |
1,69 zł
(14,99 zł) |
|
| Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Oregano (suszone) | 0.5g |
0,08 zł
(1,69 zł) |
|
| Papryka czerwona | 460g |
8,43 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Pomidory | 510g |
2,71 zł
(3,99 zł) |
|
| Por | 160g |
2,78 zł
(3,99 zł) |
|
| Rozmaryn suszony | 0.3g |
0,03 zł
(1,29 zł) |
|
| Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 10g |
0,26 zł
(5,29 zł) |
|
| Sól himalajska | 2.5g |
0,02 zł
(3,49 zł) |
|
| Wiórki kokosowe | 200g |
3,99 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda z kokosa | 30g |
0,59 zł
(6,49 zł) |
|
| Zioła prowansalskie | 0.3g |
0,04 zł
(1,29 zł) |