Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
| Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
| Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
| Hummus naturalny | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
| Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło | 20g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
| Ocet balsamiczny | 2g |
0,10 zł
(12,49 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 25g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 310g |
5,68 zł
(10,99 zł) |
|
| Pomidory | 160g |
0,85 zł
(3,99 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 30g |
1,02 zł
(4,59 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Szynka z indyka | 40g |
1,88 zł
(7,99 zł) |