propozycja przepisu przysłana przez: Berkas
Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 300g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 607g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 0.01g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 460g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Por | 160g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 0.3g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2.5g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 0.3g |
![]() |