Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 20g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 120g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 400g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 80g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 500g |
![]() |
|
Pomidory | 80g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Schab pieczony | 40g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 14g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Łosoś, świeży | 50g |
![]() |