Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 80g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Cebula | 10g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 460g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Marchew | 60g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 150g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |