Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 80g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 120g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 60g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 45g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 800g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 120g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |