Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 1g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 665g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kalafior | 200g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 60g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 36g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Rodzynki | 15g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 30g |
![]() |