Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 320g |
![]() |
|
Rukola | 60g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Schab pieczony | 15g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 90g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |