Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
1. Wymieszaj składniki
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
0,33 zł
(5,49 zł) |
|
| Daktyle suszone | 10g |
0,32 zł
(3,19 zł) |
|
| Dżem truskawkowy niskosłodzony | 30g |
0,46 zł
(4,29 zł) |
|
| Grejpfrut | 130g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Jabłko | 180g |
0,79 zł
(3,49 zł) |
|
| Kasza manna | 50g |
0,37 zł
(2,99 zł) |
|
| Kefir, 2% tluszczu | 440g |
2,97 zł
(3,38 zł) |
|
| Masło orzechowe | 20g |
0,71 zł
(11,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 450ml |
1,57 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 300g |
3,15 zł
(10,49 zł) |
|
| Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej kokosowy | 10g |
0,50 zł
(11,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Pestki dyni | 5g |
0,20 zł
(3,99 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 15g |
0,38 zł
(0,75 zł) |
|
| Płatki owsiane | 50g |
0,33 zł
(3,29 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |