Darmowa dieta 1900 kcal nr 11039



Śniadanie


Omlet z brokułami
331 kcal
Łączna waga porcji: 326g.

B: 17.84 g T: 19.57 g W: 22.28 g (BŁ: 2.67 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

38   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyte różyczki brokuła gotujemy na parze przez ok. 12 minut.
  2. Do miski rozbijamy jajko, dodajemy sół, pieprz, mleko i bazylię.
  3. Dokładnie mieszamy.
  4. Smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju.
  5. W misce mieszamy ze sobą jogurt, musztardę, sól i pieprz.
  6. Usmażony omlet przekładamy na talerz, smarujemy sosem jogurtowym i podajemy z ugotowanymi brokułami.. 


Drugie śniadanie


Faszerowane jajka z tuńczykiem
402 kcal
Łączna waga porcji: 324g.

B: 43.66 g T: 24.1 g W: 3.6 g (BŁ: 1 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

50   28

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtko. Siekamy natkę, a następnie mieszamy z żółtkiem i tuńczykiem i powstałym nadzieniem wypełniamy jajka. Przyprawiamy do smaku.


Obiad


Kurczak w sosie musztardowym
588 kcal
Łączna waga porcji: 492g.

B: 54.24 g T: 7.83 g W: 79.79 g (BŁ: 8.16 g)

Bezglutenowe  

55   14

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mięso kroimy w paski i wkładamy do miski. Dodajemy musztardę, sok z cytryny i tymianek i odstawiamy na kilka minut do lodówki. Następnie smażymy na patelni. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ogórka kroimy w plastry, mieszamy z jogurtem naturalnym i dodajemy sól i pieprz do smaku.


Podwieczorek


Koktajl z bananem i szpinakiem
267 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 11.8 g T: 5.86 g W: 44.4 g (BŁ: 4.99 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Kolacja


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   61

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1877 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 130.45 g
Tłuszcz: 69.46 g
Węglowodany: 195.99 g (w tym błonnik: 23.85 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bazylia (suszona) 10g     2,29 zł (2,29 zł)
Brokuły 100g     1,50 zł (7,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Jaja kurze całe 296g     2,07 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 170g     1,31 zł (1,39 zł)
Mleko krowie 1,5% 270ml     0,94 zł (3,49 zł)
Musztarda 50g     0,66 zł (2,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 24g     2,10 zł (2,19 zł)
Ogórek 100g     0,67 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Ryż brązowy 80g     0,60 zł (2,99 zł)
Sok cytrynowy 18g     0,48 zł (5,29 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Tuńczyk w wodzie 60g     2,47 zł (6,99 zł)
Tymianek suszony 4g     0,80 zł (2,19 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×