Darmowa dieta 1900 kcal nr 14764



Śniadanie


Omlet z pieca na słodko
479 kcal
Łączna waga porcji: 401g.

B: 24.55 g T: 16.36 g W: 61.6 g (BŁ: 5.81 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

35   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Białko ubijamy na pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy , dodajemy do ubitego białka na sztywno żółtka oraz przesianą mąkę. Przekładamy do naczynia do pieczenia / foremki. Dodajemy owoce np. banan/ borówki/ maliny. Pieczemy w 180 stopach około 10 minut.

Autor: qba100



Drugie śniadanie


Wafle ryżowe z miodem i jabłkiem
264 kcal
Łączna waga porcji: 199g.

B: 2.31 g T: 5.37 g W: 53.47 g (BŁ: 3.64 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

43   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wafle ryżowe posmaruj masłem i miodem.
  2. Zjedz z jabłkiem.


Obiad


Pieczone bataty
583 kcal
Łączna waga porcji: 530g.

B: 8.32 g T: 20.55 g W: 99.56 g (BŁ: 15.01 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.



Podwieczorek


Koktajl z mleka i brzoskwini (bez laktozy)
231 kcal
Łączna waga porcji: 411g.

B: 3.63 g T: 4.64 g W: 47.5 g (BŁ: 6.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zblendować ze sobą wszystkie składniki


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1927 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 50.44 g
Tłuszcz: 63.07 g
Węglowodany: 310.81 g (w tym błonnik: 38.45 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bataty 460g     5,29 zł (11,49 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Brzoskwinia 170g     1,19 zł (3,49 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 150g     1,05 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 50g     0,39 zł (1,39 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Malina 50g     1,00 zł (9,99 zł)
Masło 5g     0,12 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 24g     0,90 zł (14,99 zł)
Mleko ryżowe 230ml     2,18 zł (9,49 zł)
Mąka ryżowa 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 50g     2,20 zł (10,99 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)



×