Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
| Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Cynamon | 2g |
0,25 zł
(2,29 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
| Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
| Malina | 60g |
1,20 zł
(9,99 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 240g |
2,52 zł
(10,49 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 25g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
| Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
| Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
2,24 zł
(7,99 zł) |
|
| Rodzynki | 15g |
0,34 zł
(4,49 zł) |
|
| Sardynka w oleju | 60g |
3,00 zł
(5,99 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |