Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 450g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 310g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śledź marynowany | 150g |
![]() |