Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 500g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Imbir | 4g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 260g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 260g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 48g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Melon | 200g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 135g |
![]() |
|
Sok z buraków | 150g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |