Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Cebula | 530g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.6g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jarmuż | 750g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1050g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Marchew | 405g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.6g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 18g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 6g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.03g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 405g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Por | 420g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 60g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 14g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 50g |
![]() |