Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 20g |
![]() |
|
Kefir, 2% tluszczu | 250g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Malina | 150g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |