Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Mieszanka przypraw garam masala | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 300ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 36g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 2g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |