Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cebula | 25g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 116g |
![]() |
|
Jarmuż | 20g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 340g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 240g |
![]() |
|
Mandarynki | 70g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 940ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka jaglana | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |