1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 30g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 15g |
![]() |
|
Kasza manna | 50g |
![]() |
|
Mandarynki | 130g |
![]() |
|
Migdały | 30g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 40ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 70g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Siemię lniane | 5g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |