Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |