1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bulion warzywny | 250g |
27,30 zł
(27,96 zł) |
|
| Cebula | 75g |
0,18 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cytryna | 10g |
0,14 zł
(13,99 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 600g |
10,43 zł
(17,38 zł) |
|
| Groszek zielony | 30g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 180g |
1,26 zł
(6,99 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
| Majeranek suszony | 1g |
0,20 zł
(1,79 zł) |
|
| Makaron ryżowy | 200g |
7,79 zł
(7,79 zł) |
|
| Mieszanka chińska mrożona | 750g |
11,65 zł
(13,98 zł) |
|
| Miód pszczeli | 45g |
1,69 zł
(14,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
| Pomidory | 170g |
0,90 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 260g |
2,72 zł
(4,19 zł) |
|
| Ser parmezan | 16g |
3,33 zł
(25,99 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 10g |
0,26 zł
(5,29 zł) |
|
| Sos sojowy (ciemny) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Szparagi | 120g |
2,88 zł
(11,99 zł) |
|
| Wiórki kokosowe | 200g |
3,99 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Woda z kokosa | 30g |
0,59 zł
(6,49 zł) |