Darmowa dieta 2000 kcal nr 10839



Śniadanie


Jajecznica z pomidorami (wersja bezglutenowa)
457 kcal
Łączna waga porcji: 435g.

B: 27.13 g T: 23.96 g W: 35.8 g (BŁ: 3.85 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

31   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju, razem z pokrojonym drobno pomidorem. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz i mieszamy widelcem. Zmniejszamy ogień i wlewamy zawartość miseczki. Smażymy na małym ogniu ciągle mieszając, aż jajko się zetnie. Podajemy z krążkami ryżowymi.


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem
267 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 11.8 g T: 5.86 g W: 44.4 g (BŁ: 4.99 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Kurczak chrupiący (wersja lżejsza)
675 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 42.33 g T: 21.23 g W: 82.92 g (BŁ: 8.07 g)

Bezglutenowe  

55   11

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy pieprz i sól, mieszamy, a następnie dodajemy kurczaka. Zostawiamy na kilka minut. W międzyczasie płatki kukurydziane ugniatamy widelcem albo mielimy w młynku po czym panierujemy w nich kurczaka. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu i podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.


Podwieczorek


Serek z mango
240 kcal
Łączna waga porcji: 350g.

B: 20.71 g T: 1.28 g W: 38.33 g (BŁ: 2.93 g)

Wegetariańskie  

32   17

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mango kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2009 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 113.6 g
Tłuszcz: 68.48 g
Węglowodany: 250.13 g (w tym błonnik: 27.63 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 150g     2,61 zł (8,69 zł)
Jaja kurze całe 180g     1,26 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny (grecki) 80g     0,50 zł (2,49 zł)
Krążki ryżowe 30g     0,73 zł (2,69 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Mango 140g     2,63 zł (7,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Pomidory 510g     2,71 zł (3,99 zł)
Płatki kukurydziane bezglutenowe 30g     0,40 zł (7,99 zł)
Płatki owsiane 10g     0,07 zł (3,29 zł)
Ryż brązowy 70g     0,52 zł (2,99 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 200g     2,69 zł (2,69 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)



×