1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
4,35 zł
(13,99 zł) |
|
Bulion warzywny | 200g |
21,84 zł
(27,96 zł) |
|
Chleb żytni | 60g |
0,57 zł
(3,79 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 170g |
2,04 zł
(4,79 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 240g |
1,68 zł
(6,99 zł) |
|
Krążki ryżowe | 40g |
0,98 zł
(2,69 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 170g |
1,40 zł
(2,79 zł) |
|
Kumin (kmin rzymski) | 3g |
0,26 zł
(1,29 zł) |
|
Limonka | 100g |
1,56 zł
(4,99 zł) |
|
Makrela, wędzona | 70g |
1,68 zł
(5,99 zł) |
|
Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Miód pszczeli | 48g |
1,80 zł
(14,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 24g |
2,10 zł
(2,19 zł) |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
0,15 zł
(12,49 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka jalapeno | 30g |
2,00 zł
(19,99 zł) |
|
Pomidory | 60g |
0,32 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 170g |
1,78 zł
(4,19 zł) |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
6,39 zł
(7,99 zł) |
|
Suszona kolendra | 1g |
0,09 zł
(1,29 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
2,47 zł
(6,99 zł) |