Darmowa dieta 2000 kcal nr 1782



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (bez laktozy)
417 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.83 g T: 12.55 g W: 70.85 g (BŁ: 6.1 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z czarnuszką
219 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.38 g T: 9.1 g W: 32.89 g (BŁ: 11.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Frittata ze szpinakiem i kaszą jaglaną (bez laktozy)
554 kcal
Łączna waga porcji: 480g.

B: 29.88 g T: 27.64 g W: 49.77 g (BŁ: 5.11 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.



Podwieczorek


Koktajl z kiwi i ananasa
420 kcal
Łączna waga porcji: 1160g.

B: 6.46 g T: 5.76 g W: 94.16 g (BŁ: 15.66 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

49   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Kolacja


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem
354 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 24.19 g T: 8.11 g W: 51.45 g (BŁ: 10.28 g)

Wegetariańskie  

50   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1964 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 76.74 g
Tłuszcz: 63.16 g
Węglowodany: 299.12 g (w tym błonnik: 48.95 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 200g     2,00 zł (7,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Hummus z czarnuszką 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 220g     1,54 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Kasza jaglana 40g     0,39 zł (3,39 zł)
Kiwi 450g     6,74 zł (7,49 zł)
Makaron pełnoziarnisty 50g     0,60 zł (5,99 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Mleko ryżowe 260ml     2,47 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 280g     5,13 zł (10,99 zł)
Pomidory koktajlowe 100g     1,40 zł (3,49 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Suszone pomidory 20g     0,50 zł (6,99 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Woda 500ml 0,00 zł (0,00 zł)



×