Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 60g |
![]() |
|
Cukinia | 125g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 70g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 20ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 360g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pomidory | 300g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 320g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |