Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cukinia | 400g |
![]() |
|
Cytryna | 80g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 200g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 60g |
![]() |
|
Kiełbasa podwawelska | 75g |
![]() |
|
Mango | 140g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 800g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |