Jaja rozbić. Sól i pieprz dla smaku. Usmażyć na oliwie. Podawać z pokrojoną papryką i pomidorem. Dodać sałatę.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 80g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 529g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Masło | 11g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 46g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 800g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 285g |
![]() |
|
Sałata | 25g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |