Darmowa dieta 2100 kcal nr 18422



Śniadanie


Kanapka z masłem, żółtym serem i ogórkiem
328 kcal
Łączna waga porcji: 170g.

B: 14.12 g T: 15.22 g W: 37.54 g (BŁ: 6.18 g)

Wegetariańskie  

84   5

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek sera.
  3. Na ser - pokrojony w plastry ogórek kiszony.


Drugie śniadanie


Omlet z pieczarkami i warzywami
338 kcal
Łączna waga porcji: 525g.

B: 28.68 g T: 18.64 g W: 18.18 g (BŁ: 7.06 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

51   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa i pieczarki.
  2. Pieczarki pokrój w plasterki i umieść na osobnej patelni. Uduś pieczarki wraz z niewielką ilością wody.
  3. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Szczypiorek posiekaj. Umieść warzywa w misce.
  4. Do warzyw dodaj jaja kurze oraz przyprawy (papryka słodka, papryka ostra, pieprz czarny, sól himalajska). Wymieszaj.
  5. Rozgrzej patelnię, a następnie wlej zawartość miski. Podgrzewaj omlet aż do czasu, gdy jajka się zetną.
  6. Omlet wyłóż na talerz i posyp duszonymi pieczarkami.


Obiad


Indyk z warzywami
732 kcal
Łączna waga porcji: 719g.

B: 44.84 g T: 22.32 g W: 97.1 g (BŁ: 16.9 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

41   12

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Indyka i pietruszkę kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez ok 20 - 25 minut. Warzywa kroimy. Całość polewamy oliwą, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym ryżem.


Podwieczorek


Koktajl jabłko, pomarańcza, marchew
291 kcal
Łączna waga porcji: 615g.

B: 3.75 g T: 1.95 g W: 71.99 g (BŁ: 12.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

83   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).

Przepis przesłany przez użytkownika



Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2143 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 102.16 g
Tłuszcz: 75.88 g
Węglowodany: 292.36 g (w tym błonnik: 52.6 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jabłko 360g     1,57 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 174g     1,22 zł (6,99 zł)
Kiełki brokuła 24g     2,40 zł (4,99 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Marchew 15g     0,05 zł (2,29 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mielona papryka chilli 1g     0,09 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 60g     0,75 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 190g     3,48 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 160g     1,60 zł (4,99 zł)
Pieprz czarny 2g     0,18 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 25g     0,21 zł (2,49 zł)
Polędwica z indyka 200g     9,40 zł (15,98 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Pomidory koktajlowe 160g     2,23 zł (3,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Rukola 40g     2,40 zł (5,99 zł)
Ryż brązowy 100g     0,75 zł (2,99 zł)
Rzodkiewka 90g     1,87 zł (2,49 zł)
Ser żółty królewski light 30g     1,02 zł (4,59 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Sól himalajska 1g     0,01 zł (3,49 zł)
Woda 137ml 0,00 zł (0,00 zł)



×