Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 15g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 340g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 710ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 11g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |